به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، عزیزالله سیفی در نشستی خبری به مناسبت هفته دولت، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و تبریک هفته دولت به دولتمردان و خدمتگزاران نظام جمهوری اسلامی اظهار داشت: بحث کلانشهر شدن یزد از چندی پیش آغاز شده و بررسیهای لازم در این زمینه انجام شده اما برای تحقق این طرح ارزشمند، لازم است که با اعضای شوراهای اسلامی شهرهای حمیدیا و شاهدیه نیز به عنوان شهرهای اقماری شهرستان یزد همفکریهایی صورت گیرد.
وی افزود: در حال حاضر رایزنی با شهردار و اعضای شورای شهر حمیدیا انجام شده و به آنها یک ماه فرصت داده شده تا نظرات نهایی خود را در رابطه با این طرح اعلام کنند و پس از کسب نتیجه از حمیدیا، جلسات فرمانداری با اعضای شورای شهر شاهدیه نیز آغاز میشود.
سیفی با بیان اینکه تلاش میشود در تنظیم این طرح، خواستهها و مطالبات شهرهای اقماری یزد نیز در نظر گرفته شود، اظهار امیدواری کرد: با نزدیک شدن دیدگاهها، طرح کلانشهر شدن یزد به وزارت کشور ارسال و مصوب شود.
وی ادامه داد: در صورتیکه یزد با مصوبه وزارت کشور به کلانشهر تبدیل شود، بسیاری از مجوزها، اعتبارات ملی و ... به این شهر اختصاص مییابد.
سیفی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اینکه در حال حاضر 60 درصد جمعیت استان یزد در مرکز استان و شهرستان یزد سکونت دارند، عنوان کرد: با این وجود، اعتبارات استانی اختصاص یافته به مرکز استان، با در نظر گرفتن این مهم توزیع نشده و بودجه امسال شهرستان یزد 17 میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته تنها سه درصد افزایش داشته است.
وی افزود: اعتبار سال جاری شهرستان یزد در سطح دستگاههای این شهرستان در قالب 258 پروژه توزیع شده که از جمله این پروژهها میتوان به اختصاص یک میلیارد و 700 میلیون ریال به گلزار شهدا، 15 میلیارد ریال به روستاهای شهرستان یزد، 8 میلیارد و 750 میلیون ریال سالنهای ورزشی، بیش از 10 میلیارد ریال بهسازی بافت فرسوده شهر یزد و ... اشاره کرد که البته این رقم بدون احتساب اعتبارات ملی است که برای برخی پروژههای شهرستانی در نظر گرفته شده است.
وی با برشمردن خصوصیات و ویژگیهای شهرستان یزد بیان داشت: اینکه شهرستان یزد مرکز استان یزد به شمار میرود، خود یک ظرفیت است ضمن اینکه یزد از زیرساختهای توسعه در حد خوبی برخوردار است.
سیفی همچنین با اشاره به سابقه دیرینه یزد از نظر فرهنگی و تمدنی بیان داشت: این امر به عنوان یک ظرفیت در بخش گردشگری شهرستان یزد مطرح است ضمن اینکه برخورداری این شهرستان از نیروهای متخصص و کارآمد، ظرفیت بسیار خوبی برای رشد و توسعه آن فراهم کرده است.
فرماندار یزد خاطرنشان کرد: با وجود این قابلیتها، برخی محدودیتها و تنگناها نیز وجود دارد که باید برای رفع آن تلاش شود که از آن جمله میتوان به کمبود سرانههای فرهنگی، هنری و ورزشی اشاره کرد.
وی همچنین وجود کورههای آجرپزی و صنایع آلاینده، حاشیهنشینی و سکونتگاههای غیررسمی، عدم تکمیل شبکه فاضلاب شهری و شهرکهای صنعتی و ... را از دیگر محدودیتها و تنگناهای مرکز استان یزد برشمرد.
سیفی با بیان اینکه قناتها میتوانستند به عنوان یک شاخص توسعه تلقی شوند، افزود: از آنجا که استفادههای نامناسب از قناتها صورت گرفته و از آن به عنوان محل سرریز فاضلاب استفاده میشود، گاهی شاهد نشست زمین در بخشهایی از شهر به ویژه بافت قدیمی هستیم.
وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به جشنواره شهید رجایی خاطرنشان کرد: در شهرستان یزد نیز بررسیهای لازم در زمینه اجرای این جشنواره را انجام داده و دستگاه، مدیر و کارمند برتر انتخاب شدهاند که از شایستگیهای آنها در مراسمی تقدیر میشود.
سیفی از آموزش و پرورش ناحیه 2 شهرستان یزد، دکتر سلطانی، رئیس مرکز بهداشت شهرستان یزد و علی قیومزاده از آموزش و پرورش ناحیه 2 یزد به ترتیب به عنوان دستگاه، مدیر و کارمند نمونه استان یزد یاد کرد.
فرماندار یزد همچنین با اشاره به پروژههای هفته دولت در شهرستان یزد عنوان کرد: در هفته دولت امسال در شهرستان یزد 112 پروژه با اعتباری بالغ بر 247 میلیارد ریال در بخشهای مختلف آموزشی، بهداشتی، راه، ورزشی و ... به بهرهبرداری میرسد.
وی یادآور شد: پنج مورد از این پروژهها شامل افتتاح دو نانوایی سیار، پایگاه بهداشتی آزادشهر، پروژه روشنایی شمال شهر یزد و پست 132 کیلو ولت فهرج امروز به بهرهبرداری میرسد.
در این نشست همچنین در مورد نانواییهای آزادپز و یارانهدار، اتباع بیگانه مجاز و غیر مجاز، طرح مسکن و ... نیز بحث و تبادل نظر شد.